„Youth facilitate!“, noortevahetus Rumeenias

03.-10.aprillil 2016 toimus Rumeenias Satu Mare linnas noortevahetus, kus osalesid viie liikmeline meeskond Eestist ning osalejad Lätist, Leedust, Hispaanast, Ungarist, Bulgaariast ja Tšehhist; igast riigist osales viis inimest. Projekti eesmärgiks oli õppida, kuidas viia läbi tegevusi noortevahetuses.



Esimesed päevad kulusid teiste osalistega rohkem tutavaks saades ja erinevate tegevustega, et saaksime teiste kohta rohkem teada. Esimesel õhtul toimus ka kultuuriõhtu, kus saime proovida teiste riikide maiustusi ja jooke, samuti pakkusime omalt poolt traditsioonilisi eestimaiseid tooteid. Algusest peale oli terve grupp väga ühtne ja veetsime ühiselt oma vaba aega. Üks õhtu korraldati meile ka karaokeõhtu, kus saime nautida mõnusat muusikat ja tantsida. Saime ka võimaluse minna ujulasse ja veeta seal paar tundi. Korraldati ka traditsiooniline Ungari õhtu, kus saime proovida nii toitu kui tantsida rahvatantsu. Projekti kestel ei olnud sellist aega, kui oleks igav olnud, sest alati leidus midagi teha.


Päeval toimusid erinevad tegevused, mis olid meile juba ette valmistatud. Lisaks oli ka meile kõigile antud võimalus ise mõni sessioon läbi viia. Erinevate ülesannete käigus pidime küll tegema oma projekti, lahendama ülesandeid, uurima ja tutvustama teistele Erasmus+i projektide ja EVS-i kohta. Üldiselt olid kõik ülesanded harivad, millest saime uusi ideid ja mõtteid tulevikuks, et korraldada oma projekte või töötada noorteliidrina.
Korralduse poole pealt oli kõik hästi ja kui tekkiski mure, siis prooviti leida sellele võimalikult ruttu lahendus. Selline projekt oli kasulik ja andis väga häid kontakte ja partnereid, et korraldada sarnaseid projekte ka ise.

Kristen Kapp

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey