„E.U.RO.P.E+CY“, noortevahetus Küprosel

1-9 juulil toimus Agroses, Küprosel noortevahetus, mille teemaks oli kultuuride vaheline õpe, Euroopa väärtused ja aktiivne osalus kodanikuühiskonnas. Kandideerida said noored vanuses 16-25. Eestist osales 10 noort. Peale Eesti osalesid noortevahetuses veel Suurbritannia, Poola, Rumeenia, Kreeka ning Küprose noored. 

Küprosele jõudsime laupäeva hommikul, see päev oligi mõeldud saabumiseks ning kohaga tutvumiseks. Kogu projekti jooksul toimusid erinevad teemakohased töötoad, samuti korraldati ka erinevaid mänge ning rühmatöid nii üksteise tundma õppimiseks, kui ka aruteludeks. Toimusid ka kultuuriõhtud, kus iga riik sai end tutvustada läbi esitluse, laulu, tantsu või viktoriini ning pakkuda oma kodukandi sööke ja jooke.
Kahel päeval korraldati meile ka väljasõidud Nikosiasse ning Limassoli. Nikosias käisime teisipäeval, külastasime muuseumi, Euroopa Liidu Maja ning „rohelist joont“, mis poolitab Küprost ja Türgi poolt okupeeritud ala – nn Põhja-Küprose vabariiki. Reedel külastasime Limassoli, seal käisime lossis ning rannas. Kolmapäeval oli ka ringkäik meie külas, Agroses. Viimasel päeval käisime ka naaberkülas, kus sai päevitada ning basseinis ujuda. 

Õhtuti toimusid erinevad peod ja karaoke õhtu ning reedel käisime ka rannapeol. Projekti viimasel päeval saime omale Europassi tunnistused ning tegime erinevaid kokkuvõtteid nädalast. Õhtul toimus ärasaatmise pidu ning peale südaööd hakkasime juba lennujaama sõitma. Kuigi see oli minu esimene noortevahetus ning suuri ootusi ei osanud püstitada, olen väga õnnelik ning rahul, et sellest osa sain. 

Noortevahetus oli väga hästi korraldatud, oli huvitav ning palju tegevusi, kuid samas jätkus aega ka puhkamiseks. Inimesed olid kõik väga seltsivad, sõbralikud, energilised ning rõõmsad. Kindlasti said kõik omale uusi sõpru ning tuttavaid. Aitäh, Seiklejate Vennaskonnale võimaluse eest kogeda midagi nii meelejäävat ning toredat.

Karmel Lääts

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis