"Communal Green Decisions", koolitus Hispaanias


11-19 aprill toimus Hispaanias, väikses armsas Purchena linnas keskkonnateemaline koolitus. Osalejaid oli koguni 9 riigist. Hispaanias võttis vastu meid soe ilm ning teekond võis alata. Purchena linna sõitsime umbes kolm tundi ning kohale jõudes oli juba kodune tunne. 

Kõik osalejad kokku saadud, hakkas tegevus pihta. Esialgu saime kõik üksteisega tutvuda, mängides lahedaid „ice breaker“ mänge. Grupiüritused hõlmasid arutelusid, diskussioone ja väitlusi keskkonna teemal, mille läbivaks ideeks oli välja tuua uusi lahendusi, mõtteid ning ka välja tuua näiteid oma riigist.

Rohkem sai tutvuda Hispaania loodusega, läbides metsa matkarada, mis oli suurepärase ilma ja seltskonnaga väga vinge! Märkimisväärne oli näha ka Hispaania tuletõrjujate tööd, mida kõike nad peavad tegema, et saada kontrolli alla mägistes metsades tulekahju. Külastasime Alméria linna, kus käisime Alcazaba lossi ning hiljem nautisime natuke ka rannamõnusid. Seminaril käis külas meil Enrique Injuve, kes tutvustas Eurodesk võimalusi ja jagas informatsiooni haridusest, noortest ja töökohtadest. 

Vabal ajal saime kõik kokku kohalikus pubis, et lõunatada ja õhtusööki nautida. Seal toimusid ka kultuuri- ja tantsuõhtud. Aeg läks väga ruttu ning viimase ühisüritusena oli meil õhtusöök Purchena linna mäetipul. Grupp oli lühikese ajaga ühtseks saanud ning lahkuda ei tahtnud veel keegi, aga tuleb oma kogutud tarkused kodumaale tuua ja neid ka siin rakendada.

Hispaania projektis sai ühendatud töö lõbuga, mis tegi kõik väga nauditavaks!






Annika Saar

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey