"Gender Sensitive Journalism and Reporting – Promoting Change for Gender Equality", seminar Makedoonias

Novembri esimese nädala veetsin Seiklejate Vennaskonna liikmena Makedoonias seminaril "Gender Sensitive Journalism and Reporting – Promoting Change for Gender Equality". Seminar leidis aset linnas Štip ja seminari eesmärgiks oli arutada soolisevõrdõiguslikkuse teemasid just ajakirjanduses. Ühtlasi käsitleti soolist diskrimineerimist ja selle kujutamist audiovisuaalses meedias. 

Nii diskussioon kui ka uurisimistööde koostamine toimus gruppides. Esimene ülesanne oli oma riiki tutvustav esitlus, mis tutvustas riigi poliitilist, sotsiaalset ja majanduslikku tausta. Ühtlasi anti ülevaade rahvapärimust ning pikemalt peatuti riigi soolise võrdõiguslikkuse olukorra analüüsil, mida ilmestati näidetega ajakirjadest, televisioonist ning sotsiaalmeediast. Lisaks korraldati iga päev kultuuriõhtuid. 

Külastasime ka Štipis asuvaid riidevabrikuid, kus enamasti töötasid naised. Meile oli korraldatud huvitav kohtumine Makedoonia teleprodutsendi ja keeleteadlasega, kes selgitasid sootundliku ajakirjaduse olulisust. Arutelud olid põnevad ja sealt sündis palju huvitavaid ideid ja mõtteid, mis panevad ajakirjandust palju kriitilisema pilguga lugema.
Marie E. Kont

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis