"School of Creativity", koolitus Sloveenias

Koolitus toimus 16.-23. juulil 2017 Sloveenias Celje linnas. Koolitus oli mõeldud noorsootöötajatele, seal tutvustati School of Creativity (suvekool lastele) õppemeetodeid ja erinevaid tehnikaid lastega töötamiseks. Projekti korraldas MC Dravinja Valley noortekeskus, treenerid olid keskuse vabatahtlikud.

Osalejaid (igast riigist kaks inimest) tuli 8 eri riigist – Horvaatiast, Makedooniast, Bulgaariast, Kreekast, Hispaaniast (Katalooniast), Rumeeniast, Eestist ja Itaaliast. Koolitus toimus Celje MCC Hosteli seminariruumis, samas hostelis olime ka majutatud. Ühel päeval oli väljasõit ja praktiline osa (töö noortekeskuses) Slovenske Konjices, mis asus tunniaja tee kaugusel Celjest.

Koolitus algas iga päev kell 9, enne seda oli hommikusöök ning päev oli jagatud neljaks õppesessiooniks kahe kohvipausi ja lõuna ning õhtusöögiga. Pärast õhtusööki oli tavaliselt ka mingi ühine tegevus, kuid see polnud kohustuslik, kuigi enamus osales (nt filmiõhtu, retro 80’ pidu jne).

Esimese päeva teevused olid suunatud üksteise tundmaõppimisele – erinevad nimemängud, meeskonnatööd arendavad mängud ning Erasmus+ tutvustav koolitus (toimus rühmades viktoriini vormis). Teisipäeval tutvustasid juhendajad School of Creativity kontseptsiooni, nädala- ja päevaprogramme ning reegleid. Kolmapäeval pidime tõlkima koolitusmaterjali oma emakeelde, see pidi ilmuma projekti publikatsioonina – tõlketöö maht oli päris suur 14 lehekülge. 

Neljapäeval hakkasime rühmades kavandama järgmise päeva õppetegevusi Slovenske Konjice noortekeskuse lastele ning koostama õppetegevuste nädalaplaani (mikroplaan). Reede hommikul kell 7 sõitsimegi Slovenske Konjice noortekeskusesse, kus sisustasime kohalikele lastele terve õppepäeva (mängud, meisterdamine, võistlused jne). Samal õhtul toimus Slovenske Konjice noortekeskuses kultuuriõhtu ja pidu, kus kõik osalejad pidid kohalikele võimalikult huvitavalt tutvustama oma riiki. Kokkuvõtvalt oli tegemist väga toreda projekti ning inimestega – meie rühm sulandus hästi kokku, tegime palju tööd, kuid oli ka väga fun :)

Paula




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis