"Stop Discrimination, Unite For Europe", noortevahetus Türgis

Projekt leidis aset 30 aprill kuni 8. mai Türgis. Kohtusime noortega kogu Euroopast . Noortevahetuse koht oli Hatay provintsis, linnas nimega Arzus. Noortevahetuses oli umbes 30 osavõtjat Bulgaariast, Eestist, Leedust, Rumeeniast, Makedooniast ja Türgist.
Eesmärgiks oli projekti teadlikkuse tõstmine diskrimineerimise erinevate vormide üle Euroopas ning leida loomingulisi viise, et olukorda parandada. Kõik osalejad võtsid osa igapäevases tegevuses: erinevad rollimängu harjutustest, esitlustest, foorumteatri ja erinevaid meetodeid probleemide lahendamine. Saime teada, kuidas töötada rühmades, lahendada loomingulisi ülesandeid ja arendada oma keelt ja esinemisoskus ning näha suuremas pildis asju. Igal õhtul oli pühendatud ühele osalevatest riikidest ja me õppisime palju huvitavaid asju teise osaleja kultuuride ja riikide kohta. Lisaks kõigele sellele saime ka avastada Türgit ja nägi palju enamat kui turistid. Tänan väga meie hämmastavaid Türgi korraldajaid, kes tõesti võtisid aega, et teha meie noortevahetust erilist kõigile.
Ma arvan, et see, mida tegid selle projekti kõige meeldejäävamaks olid inimesed, kes osalesid, imeline provints Hatay ja õppevormid, millega saab aktiivselt õppida ja õpetada. Selle moodusega saab teha õppimise lõbusaks ja loomingulisemaks. Projektijuht oli väga haritud teemast ja andis meile palju huvitavaid võimalusi tegeleda põhiküsimustega ning diskrimineerimise ja selle peatamisega meie riikides.
Usun, et see projekt andis midagi tagasi igale osalevale isikule. Me kõik nautida seda kogemust. Meil oli väga lõbus ja saime palju kasulikku teada.

Elizabeth Aus

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis