„Inclusion through arts“, noortevahetus Rumeenias

Ühel kevadisel maikuu hommikul seadsid 5 vaprat Eesti noort sammud Tallinna lennujaama poole, et rännata Slanic-Moldova nimelisse linna Rumeenias, kus toimus 25.mai - 6.juunil noortevahetus nimega „Inclusion through arts“.

Noortevahetuse eesmärgiks oli esile tuua sotsiaalse kaasatuse tähtsust ning loovuse arendamist. Osalejaid oli kokku 36 - Rumeeniast, Hispaaniast, Makedooniast, Valgevenest, Poolast, Rootsist, Itaaliast, Kreekast ja Eestist. Seltskond oli mitmekesine ning toetas igati multikultuurset suhtlust ja erinevate kultuuriliste taustadega inimestega tutvumist ja koostööd.

Projekti vältel kasutati mitmeid erinevaid mitteformaalõppe meetodeid nagu näiteks fotoanimatsioonide tegemist ja foorumteatri etenduse loomist ja esitamist kohalikus Bacău linnas. Samuti viidi läbi mitmeid erinevaid mänge ja ühistegevusi, mille raames saadi üksteisega kiirelt tuttavaks ja ühtseks meeskonnaks. Noortevahetuse vältel keskenduti loovatele ja kunstilistele tegevustele ning puudu ei jäänud ka tantsust ja laulust. 

Noortevahetuse vältel toimusid õhtuti ka erinevate kultuuride tutvumisõhtud ehk intercultural evenings. Eestlased olid selleks tarbeks kaasa pakkinud kohaliku eestimaise toidumoona, mis sisaldas musta leiba, koduseid Kalevi komme ning palju muud head ja paremat. Lisaks enda riigi kommete ja tavade tutvustamisele, oli põnev tutvuda teiste riikide keele ja kommetega. 

Olles maaliliselt mägises Rumeenias, õnnestus meil ka külastada kurikuulsat Bran'i lossi, kus omal ajal olevat väidetavalt elanud valitseja Vlad Tepes. Sattusime seda põnevat lossi külastama paraku turistiperioodil ning väikeses imekitsas lossis oli liikumine tõsiselt raskendatud ja lossi läbimine omaette elamus ning katsumus.

Samuti saime projekti vältel tutvuda kohaliku toiduga, mis koosnes huvitavatest suppidest ning rumeenlastele omasest roast Mămăligă 'st ehk maisipudrust, mida rumeenlased tihti heameelega kartuli või riisi asemel toidu kõrvale haukavad. Põliste eestlastena igatses meie grupp siiski taga vana head kartulit ja musta leiba, kuid vahelduse mõttes olid kohalikud toidud igati toitvad ja huvitavad. 

Oleme oma reisiseltskonnaga ääretult tänulikud sellise võimaluse eest imeilusa looduse ja sõbralike inimestega riiki rännata ja võtsime antud noortevahetusest maksimumi!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey