Noortevahetus Saksamaal

Detsembrikuu keskpaigas 2016 aastal, toimus noortevahetus Saksamaal, Potsdamis.

Selle noortekohtumise teemaks oli põgenikud, mis sobib ideaalselt praeguse, maailma aktuaalse teemaga kokku, mis pakkus mulle väga suurt huvi.

Kohal oli kokku noori seitsmest riigist: Tsehhi, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Ungari, Itaalia.



Jõudsime kenasti Saksamaale ja õiget kohta, kus seminar toimus, polnud raske leida. Selleks olime eelnevalt juhised saanud, kuidas oleks kõige mugavam ja parem kohalejõuda. Eeltöö oli väga hästi korraldatud, mis on nende erinevate seminaride juures alati hästi täidetud olnud. Olen eelnevalt väga mitmetel noortevahetustel käinud, kuid Seiklejate Vennaskonna organisatsiooni kaudu oli see esimene.

Väga kiidan eeltööd, mis oli selle agentuuri kaudu väga põhjalik ja kiidetud. Olin grupijuhi rollis, siis laskus mulle rohkem vastutust, et Eesti grupil oleks kõik hästi. Koht, kus toimus seminar ja meie majutus, oli selline keskpärane koolituskeskus Potsdamis.

Toad olid puhtad, koolitusruumid keskpärased, toidud maitsvad. Osalejad kogunesid mitme päeva jooksul, ning lõpuks oli meid suur hulk, kes olid sellele seminarile kogunenud. Koolitajad ja korraldajad olid väga asjalikud, workshopid hästi mitmekesised. Tegemist oli erinevate rollimängude, loengute, tabelite vaatlustega, mis andsid seminari teema kohta suurepärase ülevaate.

Külastasime erinevaid ettevõtteid, mis selle koolituse teemaga hästi haakusid. Berlini pagulaste keskuses oli eriti huvitav, mida terve grupiga külastasime. Kuna tegemist oli jõulu-eelse perioodiga, siis viibisime mitmetel jõuluturgudel, mis oli tore elamus. Terve selle nädalase seminari summana toimus meil viimasel päeval nn SUUR SEMINAR, kus igalühel oli oma roll, mis oli eriti hästi väljamõeldud. Me olime kõik nagu üks osa ühe suure ürituse korraldusest, mis oli huvitav kogemus.

Õhtused tegevused olid enamjaolt vabas vormis, kus toimus erinevaid tegevusi. Rahvusõhtu oli tore koosviibimine, kus kõik rahvused koos esitlesid oma rahvustoite, tantse, tavasid ja kombeid. Peale noortevahetust on alati palju uusi tuttavaid, erinevatest rahvustest. Minule isiklikult pakkus huvi põgenike ja sisserändajate teema, nagu oli ka selle seminari sisuks. Vestlesin mitmete osalejatega, kes kandsid peakatteid ja olid esindamas Saksamaa gruppi. Väga huvitav oli teada, et miks on neil huvi elada välismaal, millised asja-ajamised selleks olid vajalikud ja kuidas nad kohanevad uues ühiskonnas. Noored on väga seiklushuvilised ja tegusad, saavad hakkama.

Tänases aktiivses maailmas on sellised tegusad noored vajalikud ja väga loodame, et stabiliseerub ka põgenike teema.

Gerli

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey