„Under the Common Sky“, noortevahetus Poolas

13.-20. oktoobril 2017 toimus Krakowis ning Izera mägedes Poolas noortevahetus „Under the Common Sky“, mille teemadeks olid astronoomia ning fotograafia. Projektis osales kokku 35 noort Poolast, Itaaliast, Rumeeniast, Ungarist ja Eestist. Projekti eesmärkideks oli õppida, kuidas teha häid fotosid, kasutada teleskoopi ning märgata taevakehasid, lisaks ka leida uusi sõpru ning iseennast arendada. 

Projekt toimus kolmes erinevas asukohas – esimene ööbimiskoht natukene Krakowi vanalinnast eemal, teine Izera mägedes ning kolmas Krakowi vanalinna südames. Esimeste päevade jooksul õppisime tundma üksteist ning seadsime endale eesmärgid projekti jaoks. Käisime sealses observatiooriumis ning toimusid fotograafia-teemalised workshopid enne, kui anti spetsiifilised ülesanded, mida linna avastades täitma pidime: pilt küünlaleegist, vitraažidest, keskväljakul olevatest seebimullidest. 

Pärast pikka bussisõitu Krakowist Izera mägedesse, kus meid ootas 1924 ehitatud Stog Izerski hostel koos imeliste vaadetega, anti meile vaba aeg kuni õhtuse workshopini. Seal näidati, kuidas kastada teleskoopi ning läbi selle teha kaameraga tähtedest pilte. Samal ajal näitas meie oma eesti osaleja, kuidas statiiviga tähtedest häid pilte saada. Toimus ka astronoomia-teemaline matk mägedes, kus oli mitme kilomeetri vältel kividega planeetide-vahelist kaugust kujutatud.

Tagasi Krakowisse jõudes käisime tutvustamas põhikooliõpilastele Erasmus+ võimalustest ning rääkisime, mida enda vahetuse jooksul juba teinud ning õppinud olime. Viimased kaks päeva möödusid peamiselt uute sõpradega vaba aega veetes ning viimastest töötubadest koos osa võttes. Oli aeg hüvasti jätta ning rongile minna.

Tänu projektile saime luua uusi tutvusi üle maailma, arendada ennast fotograafia ning astronoomia teemadel ning muidugi õppida ka erinevate riikide kultuuridest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey