’’Youth and Education for Peace’’, koolitus Prantsusmaal

5.-11. veebruar toimus Prantusmaal, Cognaci linnas koolitus, mille teemaks oli ’’Youth and Education for Peace’’. Lisaks meile, kolmele eestlasele, osalesid koolitusel veel kuue riigi esindajad – Türgist, Itaaliast, Hispaaniast, Horvaatiast, Rumeeniast ja Prantsusmaalt. Meid võõrustas AEDF (Alliance pour l'Education et le Droit des Femmes), mis on Senegalis loodud, kuid Prantsusmaal tegutsev naiste õigusi kaitsev organisatsioon.
Workshop’id ja töötoad toimusid iga päev kella 10st umbes kella 7ni õhtul välja – päevad oli pikad ja tihedad. Töötube ja arutlusringe oli seinast seina: tuli leida erinevatele konfliktidele lahendusi; sõna võtta religiooni, poliitika, inimõiguste ning immigratsiooni teemadel. Lisaks keskuse koolitajatele, viis meie töötube läbi veel Spliti ülikooli teadur, kelle peateemaks doktorantuuris on eetika ja rahu. 

Cognac on väikelinn Prantsuse lääneosas ning nagu nimi isegi viitab – on see linn tuntud oma konjakitööstuse poolest. Väisasime château’d, kus sai näha traditsioonilist konjaki valmimisprotsessi ja seda ka kohapeal degusteerida.
Külastasime lisaks veel noortekeskust, mis tegeleb noortele töökohtade leidmisega. Vabal ajal nautisime linna ennast ja tema arhitektuuri, käisime muuseumis, sõime croissante ning tundsime end korraks kevades, keset veebruari.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis