„Evenhanded oppurtunities for youth disabled“, koolitus Itaalias

Käisime projekti „Evenhanded oppurtunities for youth disabled“ raames Sardiinias, Itaalias, mis tõi kokku 28 osalejat paljudest eri Euroopa riikidest. Projekt kestis nädala, mille raames osalejad said kohtuda kurtide ühinguga ning teada saada nende igapäevategemistest ja teadvustada nende ühingu eesmärke. 


Huvitav oli tutvuda kohaliku eripedagoogiga, kes tõi välja oma töö probleeme ja rõõmuhetki. Esimene grupitöö oli meil ajakirjadest otsida pilte, mis on seotud puuetega inimestega, ja panna kokku poster. Selle ülesande raames tekkis diskussioon kõikide puuetega inimeste probleemidest, aga ka nende tulevikust, kuhu me tahaksime, et ühiskond kord jõuaks. Mõned osalejad leidsid, et on ebasobiv väljend "disabled people" (puudega inimesed) ja pakuti välja uus termin "people with functional diversity" (funktsionaalselt mitmekesised inimesed), mis ei rõhuta nende puude olemasolu, vaid viitab, et nad on omamoodi mitmekesised, erilised. 
Külastasime kohaliku psühhiaatriakliinikut, kus psühhiaater rääkis kliiniku sihtrühmast (enamasti skisofreenikud), kuidas nad oma haiglas neid ravivad ja mis on tulemused. Kuna projekt oli suunatud ka partnerlussuhete loomiseks, siis tutvustati meile, mis on üldse ERASMUS+, mida see hõlmab ja mis võimalusi see noortele annab. Et saada aimu, kuidas ühe projekti kirjutamine käib, pidime väikestes gruppides kirjutama kahe tunni jooksul oma projekti, millel on nii pealkiri, eesmärgid, toimumiskoht, tegevused ja objektiivid. Viimane nimetatud ülesanne oli väga kasulik, sest projekte tutvustades andsid kogenenumad näpunäiteid ja soovitusi projekt paremaks muuta. Projekt andis osalejatele aimdust, mis on ERASMUS+ ning puuetega inimesed on tänapäevase ühiskonna osa, mistõttu peaksid kõik inimesed aktsepteerima ja pakkuma oma lahendust, et ka neil, erilistematel, oleks hea elada.



























----
Sandra


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis