"Life in Green", noortevahetus Kreekas

Noortevahetus Life in Green toimus 11.-19. märtsil Loutrakis, Kreekas. Peale Seiklejate Vennaskonna osales projektis kuue erineva riigi organisatsioonid, kellel oli, nagu Seiklejate Vennaskonnalgi, seitse grupiliiget ning grupijuht. Kokku tuli noori vanuses 15-30 lisaks Eestile ka Ühendkuningriikidest, Leedust, Slovakkiast, Ungarist, Kreekast ja Türgist. Projekti eesmärgiks oli tõsta noorte teadlikkust keskkonna probleemidest ja jätkusuutlikkusest kohalikul ja Euroopa tasandil.


Iga riigi osavõtjad pidid läbi viima ühe töötoa, mis oli seotud projekti peamise teemaga ehk keskkonnaga. Kuna osavõtjad olid eri taustaga, siis sai ka osavõtta väga eri tüüpi töötubadest, mis kaasasid palju loovust ja kriitilist mõtlemist. Palju oli fookust kohalikule tasandile ja saime mõelda Eesti suurimate keskkonna probleemide peale; tuua välja juba tehtud lahendusi kui ka pakkuda välja enda variante. Samuti saime silmaringi avardada teiste riikide situatsioonide kohta ning näha nende perspektiivi. Enamikes töötubades jaotati rahvused omavahel ära ja see tõi kaasa kogu grupi jaoks parema läbisaamise. Käisime läbi ka kohalikega ning küsisime nende arvamust paljude keskkonna küsimuste asjus. Lisaks, Ühendkuningriikide töötuba hõlmas endast Loutraki tänaval prügi otsimist ja sellest mingisuguse kunstiteose loomist; Ungari töötoas saime välja mõelda Guerilla turundusliku lahenduse kohaliku probleemi lahendamiseks. Samas Leedu töötuba oli mõeldud puhalt eneseväljendamise arendamiseks ja eneseteadlikuks muutumisele. Kui olla aus, siis meie idee töötoa jaoks oli sarnane Ühendkuningriikide omale ning mõtlesime kohapeal uue ideena viia ülejäänud seltskond kohaliku mäe tippu. Andsime neile tee peal lahendamiseks loovaid ülesandeid ning vaatamata esialgsele vastumeelsusele meeldis kõikidele tipus esinev majesteetlik vaade. Mäetipus oleva nunnakloostri ülem ehk abtiss tuli meile vastu ja lasi meid kloostrisse ning kõik said ka vajalikud profiilipildid tehtud.


Kuna Loutraki asub Ateenast vaid pooleteise tunni sõidu kaugsel, siis eraldati meile terve päev pealinna avastamiseks. Nägime muu seas Akropoli ning ülejäänud ajaloolist keskust. Enamiku jaoks tuli kusjuures üllatusena see, et Akropol asub Ateena südalinnas, mitte kuskil servas. Kuigi Ateena jättis väga sügava mulje, nõustus enamik meie grupist väitega, et Loutraki tundus palju-palju kodusem.

Iga riik sai teha oma kultuuriõhtu ning oli põnev ja silmiavardav kogemus näha niivõrd mitmekülgseid kultuure. Iga riik on millegi poolest erinev ning projekti üks peamisi reegleid oli teiste kultuuride austamine. Võib öelda, et kuna need üheksa päeva olid tõeliselt intensiivsed ja hommikust õhtuni tegevusi täis, siis lõpuks jäi selline tunne nagu kõik oleks üksteist tundnud juba tükk aega. Oleme kindlad, et paljud meist kohtuvad tulevikus veel olgu see siis tulevastel projektidel või niisama reisides.






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis