"You and M&E", seminar Walesis

Juulis võisite lugeda postitust Eestis toimunud koolitusest projektide hindamise teemal. See projekt leidis oma jätku aga septembri alguses Walesis seminari näol. Umbes pooled osalejad olid samad, mis Eestiski. Samas oli sama suur hulk inimesi, kes projektiga alles Walesis ühinesid. Nii oli võimalik näha vanu tuttavaid, kui kohtuda ka täiesti uutega.




Seminari ülesehitus oli väga lihtne. Kolm päeva olid pühendatud projektidevahelisel ajal tehtud tööde presenteerimiseks ning hindamiseks. Ülejäänud nädala osas anti meile üsna palju vaba aega. Aga mitte niisama puhkamiseks, vaid aktiivseteks tegevusteks: kaevanduse külastamine, kuristiku matk ja ookeani ääres mõõna ajal kõndimine.


Wales üllatas üsnagi soojade ja vihmavabade ilmadega, mis muutis olemise veelgi meeldivamaks. Majutuskoht asus otse kaljuserval ning ookeanile avanes imeline vaade. Lisaks sellele oli piirkond ümbritsetud miljonitest põldmarjadest. 4-6 liikmelised seltskonnad said enda käsutusse pisikese majakese, kus kõigil oli võimalus endale toitu valmistada. Õhtusöökidest said armsad perekondlikud sündmused. Igas majas leidus, keegi, kes oli nõus lahkesti kõigile vaaritama.


Sisulise poole pealt saime võimaluse üksteise ja enda organisatsioonidega lähemalt tutvust teha. Tegime ettekandeid, milliseid sündmusi suvel läbi viisime ja milliseid uudseid hindamismeetoteid kasutasime. Suve jooksul kestis meie FB grupis ka interaktiivne mäng, mis aitas sündmusi ellu viia ja võistuslikult teiste riikidega võistelda. Eestil läks mängus üsna hästi ja viimasel õhtul saime selle eest ka auhindu.

Meie korraldasime oma hindavaid tegevusi Seiklejate Vennaskonna suvepäevade jooksul. Kogusime vahetut tagasisidet maailmahariduse töötoa plusside ja miinuste kohta, koostasime üleüldise küsitluse ja valmistasime õpetliku sisuga video.


Oli väga tore osaleda jätkuprojektis. Kuigi on tore kohtuda vanade osalejatega, siis ka uute tutvuste loomine on värskendav ja keegi ei jää grupist väljatõrjutuks olenemata sellest, kas varasemal seminaril osaleti või mitte.

Eleri




Meenutuseks video Eestis toimunud koolitusest.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis