''Peace Through the Performing Arts: Breaking the Cycle of Violence”, koolitus Inglismaal

2018. aasta juulikuu kolmandal nädalal kogunes Inglismaale Walesi külje alla Gloucestershire’i, täpsemalt Asha keskusesse kesk Deani metsa seltskond, kellest enamus ei osanud aimatagi, millisesse lummavasse kohta nad sattunud olid. Ees ootas koolitus pealkirjaga ''Peace Through the Performing Arts: Breaking the Cycle of Violence”.

Koolitus, nagu pealkirjastki lugeda võib, kätkes kaht suuremat teemat, mis omavahel põimusid: teater ja rahuharidus. Koolitajad olid tasemel ning tekitasid väga turvalise keskkonna, kus sai hukkamõistuta uusi asju proovida ja arvamust avaldada. Töötasime Shakespeare’i teostega, peamiselt “Veneetsia kaupmehega”, ning mõtestasime nende kaudu konflikti. Rahuhariduse töötubades käsitlesime sisemist, sotsiaalset ja keskkonnarahu.

Lisaks sellele toimusid teatrioskuste arendamise töötoad, kus õppisime eri harjutuste kaudu ühendama vaimu, tunnetuse ning keha liikumise (vt Head, Heart and Hands model). Harjutused olid köitvad ja kordusid päevade jooksul, mis võimaldas näha iga osaleja arengut. Projekti lõpuks valmis “Veneetsia kaupmehe” lavastus, milles tegid kõik osalejad kaasa täpselt nii suure rolli, nagu olid soovinud. Publik võttis etenduse soojalt vastu ning ka lavastaja jäi näitlejatega väga rahule.

Kuigi juba koolituse ametlik osa oli inspireeriv ja arendav, jäi aega ka jalutuskäikudeks metsas ja keskuse valdustes, teejoomiseks ja jutuajamiseks, tantsimiseks, laulmiseks ja musitseerimiseks ning muidu üksteise tundmaõppimiseks ja seltskonna nautimiseks. Asha keskuses on midagi müstilist, mis toob välja inimeste kõige puhtama, siirama, parema külje. Tõeliselt kahju oli lahkuda, süda ihkab tagasi!

Merike

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis