Noortevahetus "Tervislikud eluviisid"

1.-13. september aastal 2018 toimus Rumeenias (Vatra Dorneis) noortevahetus, mille teemaks oli Tervislikud eluviisid. Projekti rahastas Erasmus+.  Antud projektis osalesid inimesed kuuest riigist: Rumeeniast, Ungarist, Bulgaariast, Hispaaniast, Itaaliast ja Eestist. Igast riigist oli seitse inimest koos grupijuhiga. Noortevahetuse ajal saime teadmisi igas riigis eksisteerivatest terviseprobleemidest. Samuti rääkisime tervisest, heaolust, elustiilist, edukust mõjutavatest teguritest ja sterotüüpidest. Projekti jooksul avanes ka võimalus tutvuda erinevate kultuuride toitude ja traditsioonidega.
Projekti “Tervislikud eluviisid” peamisteks eesmärkideks oli läbi mitteformaalse õppe arutleda eelnimetatud valdkondi. Antud projekti teemast on oluline rääkida, sest elustiil mõjutab suuresti inimeste tervist ning elukvaliteeti. Heaks näiteks siinkohal on Ameerika, kus inimesed söövad suuresti rämpstoitu ja ei võta aega tervislikuma toidu tegemisele. Paraku võib mõju tervisele avalduda alles pikema aja jooksul. Samuti võib mittetervisliku toidu tarbimine soodustada erinevate haiguste tekkimist. 
Projektis oldud aja jooksul oli meil võimalik antud valdkonnas teha erinevaid grupitöid, pidada väitlusturniire, teha videoid ning panna ennast proovile näideldes erinevaid stereotüüpe (nähtav järgneval fotol) või terviseprobleeme.

Näidend erinevatest stereotüüpidest pani mõtlema selle üle, kui erinevad on inimesed, mistõttu leidub ka 
erinevaid harjumusi ning käitumisi. Stereotüüp on miski, mis kehtib teiste inimeste või terve grupi kohta.
  

Terve projekti jooksul oli suurteks märksõnadeks tiimitööl ja iga inimese panusel kaasa teha erinevates olukordades/situatsioonides.


Väitlusturniiri pidamine oli üks väljakutsuvamaid ülesandeid kõigi jaoks ja samas ka teadmisterohke uuring etteantud valdkonna kohta. Meie projektis toimus väitlus liha tarbivate inimeste versus taimi söövate inimeste vahel. Siinkohal peab ära märkima, et lisaks taimetoitlaste seisukohale kaitsesid selles samas grupis ka liha söövad inimesed. Argumenteerimised muutusid kohati väga tuliseks kahe grupi vahel, mistõttu oli peale väitlemist hea arutleda rahulikumas formaadis toimunu üle. 














Samuti avanes antud projektis olles võimalus külastada Karpaatia mägesid, mis oli nii minu kui ka kõigi teiste osalejate jaoks üks seiklusrikkamaid päevi. Lõunasöök mägedes oli vapustava vaatega ning kui me tippu jõudsime olid kõigil meeliülendavad tunded (pildil on eestlased).













Jane

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis