"Come over your fears", noortevahetus Inglismaal

9.-17. oktoobril 2017 toimus Inglismaal, Great Yarmouth-is noortevahetus, mille teemaks olid tervislikud eluviisid ning hirmudest ülesaamine. Eestist oli kohale lennanud 15 tegusat noort vanuses 16-23. Projekti nimeks oli “Come over your fears” ning peale eestlaste olid kohal ka türklased, leedukad ja ka inglased.


Umbes nädal enne projekti tegime eestlastega kokkusaamise ja saime seal üksteisega lähemalt tuttavaks, arutasime küsimuste üle, mis meil seni olid tekkinud ning jagasime üksteisele nõuandeidki. Kui kohtumisel tundus, et kõik on pigem omaette siis, projekti ajal saime me pidevalt kiita just selle eest kui seltsivad, lõbusad ja aktiivsed me olime. Me lõime alati kõiges kaasa ja tihti olid just eestlased need, kes grupitöödes juhtimise endi kätte võtsid, seetõttu öeldi meile isegi, et oleksime võinud olla eeskujuks kõigile gruppidele ka teistes noortevahetustes ning suutsime jätta eestlastest kustumatu ja positiivse mulje. Otseloomulikult olid ka leedukad, türklased ning inglased lõpmatult lahedad ning igaüks, kes vähegi tahtis leidis endale kindlasti igast rahvusest uusi sõpru.



Projektist lähemalt rääkides siis tervislike eluviiside osa koosnes sellest, et pidime igal hommikul kilomeetri ööbimiskohast kõndima, et kohtumispaika jõuda ning igat päeva alustasime me loomulikult energizeritega. Hirmudest ülesaamiseks tegime ning esitlesime esitlusi erinevatel teemadel, täitsime linnaülesandeid ja püüdsime leida ühist keelt grupitöid tehes. Iga riik vastutas ühe päeva eest ning ühe õhtu eest. See tähendab, et ühel päeval korraldasid eestlased näiteks erinevaid grupi töid ning järgmisel õhtul tegime me õhtusöögi ja ka kultuuriõhtu.  Lisaks toimus meil Eesti, Türgi ja Leedu vaheline eurovisioon ja õhtuti korraldasid eestlased rahvusvahelisi niisama istumisi, kus me mängisime erinevaid seltskonnamänge või vaatasime kasvõi telekast videvikku.

Lisaks anti meile ka üks täiesti vaba päev, kus võis teha just seda, mida hing ihkas ja võimalusi oli tattoo tegemisest teiste Inglismaa linnade külastamiseni. Projekti viimasel päeval pidi igaüks tõestama, et ta on tõesti oma hirmudest üle saanud, pidades 2 minutilise kõne. Asja iva oli see, et kõne teema öeldi sulle umbes 3 sekundit enne kõne algust ja see võis olla täiesti suvaline asi või elusolend.
Inglismaalt lahkuda oli oi kui raske. Jagati ühiseid mälestusi, anti üle viimased kingitused oma salasõpradele ja mitte nii salasõpradele ning poetati pisaraidki. Kuigi võis tunduda, et nädal pole piisav aeg, et nii ühtseteks saada, siis sai meist siiski nagu omamoodi ja suur perekond. See noortevahetus võis olla küll paljudele esimene, aga kindlasti mitte kellegi viimane.

Kirjutas Kristiina Saag



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey