Breaking Barriers, noortevahetus Hispaanias

Osalesime kuue eestlasega projektis „Breaking barriers. Unlock the inclusion gate” Hispaanias imearmsas Puente Genili linnas. Projekt toimus 11.- 20 detsember 2017. Projektis osalevad riigid olid Itaalia, Portugal, Holland ning muidugi Eesti ja vanuses 18-30.

Minule jääb sellest projektist kustumatu mälestus ning ma usun, et paljudele veelgi. Suhted kõigi vahel olid projektis soojad ja südamlikud. Mind isiklikult üllatas osalejate väga hea inglise keel, mis tegi kõigiga suhtlemise väga lihtsaks. 

Suhted eestlaste vahel olid väga siirad, üksteisele oldi toeks ja abiks alati. Korraldajad olid väga abivalmid ning innustasid endast alati 110% andma. Me alati teadsime, mis kell ja kus olla, kui olidki mingid muutused ajakavas anti meile alati selgesõnaliselt ja aegsasti teada. Kõik tundsid end võrdsena ja meid kaasati võimalikult palju. 



Enamike osalejate lemmik päev oli see, kui me õppisime kuidas juhendada kurt-tumma, lugeda pimedate kirja ja õppisime oma nime ütlema rahvusvahelises viipekeeles. See tõesti avas silmad, meie ümber on väga palju erinevaid inimesi kellega tuleks arvestada. 
Õppimine oli rahulik ilma liialt kiirustamata, anti aega oma mõtteid kujundada. Ühel päeval oli meil ülesandeks projekti teemal filmi koostamine gruppides, viimasel õhtul vaatasime neid ja muidugi parimad said tunnustatud. Toredad olid ka kultuuriõhtud, mina isiklikult sain väga palju uut teada. 

Lisaks oli meil 2 vaba päeva, kus meid korraldajate initsiatiivil viidi vaatama Malagat ja Cordobat. Mõlemas linnas oli meil küllaldaselt vaba aega, et linna uurida ja uue kultuuriga tutvust teha. Korraldajate poolt organiseeriti meile sõit edasi ja tagasi ning toidukott. Mõlemad linnad olid fantastilised ja vaba aeg andis võimaluse teiste osalejatega veel lähedasemate suhete loomisele. Uued sidemed on alati tähtsad, ma juba igatsen kõiki. Projektis osalemine andis inspiratsiooni edaspidisteks tegevusteks, oleks nagu uue lehe elus keeranud.


----


Kirjutas Kätlin Kalve

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey