“Developing Competences for Combating Human Trafficking”, koolitus Makedoonias

Kui leidsin Seiklejate Vennaskonna blogist projekti “Developing Competences for Combating Human Trafficking” ei kujutanud ma ette, et see nädal Makedoonias võib mu elu nii pöördeliselt muuta.
Alustan sellest, et projekti asupaik on päris ebaharilik. Ilma selle projektita ei oleks ma mitte kunagi elus Makedooniasse sõitnud - hoopis teised inimesed ja traditsioonid, mis, vähemalt minu jaoks, näevad Eestist ohtlikud välja. Projekti nädala jooksul avasin aga enda jaoks riigi suurepärase loodusega, sain tuttavaks teiste kultuuride ja nende esindajatega ja sain aru, et inimkaubandus on tegelikult palju tõsisem ja olulisem teema, kui enne arvasin.
Meie tee lennujaamast kuurortlinnani Struga polnud lihtne, kuna transpordisüsteem, kui ka palju muud Makedoonias, vajab parandamist. Juba seal pöörasin tähelepanu sellele, kui vaeselt inimesed Makedoonias elavad ja kui suur on seal inimkaubanduse oht.

A large building with a mountain in the background

Description generated with very high confidenceMe elasime hotellis Solferino, mis asus Ohridi järve kaldal. Esimene workshop algas kell 10, kell 11:30 oli esimene kohvipaus, seejärel järgnes workshopi teine osa, lõunasöök oli kell 13:30, mille järel oli meil vabaaeg õhtuse workshopini, mis kestis 16st 18-19ni. Pärast õhtusööki oli meil jälle vaba aeg, mida tihti veetsime koos tiimiga, kellega ausalt saime selle nädala jooksul just nagu pereks.

A close up of a piece of paper

Description generated with high confidence
Workshopid olid mitmekesised, peale lõbusate energizerite, mis aitasid tööle hakata, me arutlesime inimkaubanduse mõiste ja probleemide üle, kuulasime ohvrite ja politseinikute tõelisi lugusid ja elunäiteid ning mõtlesime enda inimkaubanduse takistamise viisid välja.
Üks meie finaaltoodetest, mille üle olen eriti uhke, on meie Instagram konto @setthesoulsfree. Erinevad korporatsioonid ja inimesed, kes samuti tegelevad selle probleemiga, kirjutasid meeliülendavaid kommentaare ja toetasid meid meie uue algatusega. Mul on hea meel, et meie instalehekülg ei jäänud varju ja tänu sellele said mõned instagramikasutajad palju hämmastavaid fakte ja numbreid teada.

A sunset over a body of water

Description generated with very high confidenceSuurepärane asupaik ning kliima andsid meile võimaluse vabal ajal ujuda ja päevitada. Peale selle suhtlesime palju poolakate, türklaste, bulgaarlaste ja makedoonlastega, kes ka sellest projektist osa võtsid ning sõitsime koos erinevatele põnevatele ekskursioonidele.
Koju saabudes tunnetasin, et see oli kõige erilisem ja huvitavam nädal minu elus.

A picture containing person, swimming, water sport

Description generated with high confidence
Enne selle reisi ma ei kujutanud ette, et on üldse võimalik tasuta minna teisesse riiki selleks, et arutada seal sind huvitavat probleemi või teemat koos inimestega tervest maailmast.


Aitäh, Erasmus+ ja Seiklejate Vennaskond teie panuse noorte aktiivsete inimeste arengusse, riikidevahelise suhte parenemisse ja meie maailma tulevikku!
Natalja

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis