"Dance your dance, sustain our future", noortevahetus Sloveenias

16.-30. august toimus Sloveenias pisikese Hrvoj külas noortevahetus teemaga "Dance your dance, sustain our future". Kohake ise asus täpselt Horvaatia ja Itaalia piiri peal, seega ühel pool üks vaade ja teisel pool teine. Projekti viis läbi kommuun Sunny Hill'i ja meie eestlastega kuuekesi olime kahe nädala jooksul samuti osa kommuunist. 


Tegu oli üsnagi vabastava projektiga - palju tegevusi toimus õues ning muru peal oli mõnus paljajalu kõndida. Korraldajad olid ehitanud "salaaia", mis ühendas endas väliköögi, lõkkeaseme ja imelise vaate tõesti päikeselistele mägedele. Päris palju oli vabu käsi antud ka osalejatele endale - workshop nimega "open space" kujutaski endast tegelikult ette seda, et osalejad ise pakuvad välja milliseid töötubasid nad teha tahavad. Nii toimusidki meil massaaži töötuba, mitu tantsimise ja kontaktimprovisatsiooni töötuba, macrame käevõrude ja üsavöö töötuba, patsipunumise töötuba ja paljud muud. Osalejad said päris palju ära teha oma kätega, st. valmistada erinevaid asju, käevõrudest unenäopüüdjateni. 



Ühel vabal päeval oli meil võimalus teha ükskõik mida, seega otsustasime eestlastega minna Trieste linna Itaalias. See oli samuti omaette vägev kogemus. Mitu päeva oli ka kommuunitööd, st. et tööülesanded jaotusid osalejate vahel ära - kes lupjas kivimaja seina, kes aitas aias tööd teha või köögis süüa valmistada - tegevust jätkus kõigile. 

Igapäevaselt olid meil ka töögrupid, nt. hommikusöögi töögrupp, tualeti puhastamise töögrupp (tegu oli komposttualetiga), grupp kes vastutas õhtuste meelelahutuste eest jms. Kahe nädala jooksul sai palju naerda, sai nutta ning sai juurde uusi tutvuseid, mis tulevikus kindlasti kasuks tulevad. Samuti jääme eestlastega igatsema seda imelist Sloveenia loodust, sest kahe nädala jooksul harjus mägise pinnaga täitsa ära. 

Renata

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey