"Picture your story"

September 2018


Septembris seadsid meie liikmed sammud Amsterdami, et osaleda pikaajalise projekti (strateegiline partnerlus) "Picture your Story" esimesel kohtumisel. Tegemist oli partnerite kohtumisega, mille käigus selgusid kõigi osapoolte täpsemad kohustused ning järgmised sammud. 



Projekt kestab 2 aastat ning selle ajaga loovad 5 erinevast riigist pärit 6

partnerit uue metoodika. Ühendatakse Storytelling piltide maailmaga, et seeläbi veelgi edukamalt ühendada erineva kultuuritaustaga noori ja tõsta nendevahelist üksteisemõistmist. 


Esimesel kohtumisel keskendusime peamiselt teoreetilisele taustale ning uurimusele, mida viib läbi ülikool Amsterdamis, et meie edasine töö põhineks teaduslikel järeldustel. 




                   Märts 2019



Meie teine kohtumine leidis aset Tartus 2019. aasta märtsis. Seekord seadsid meie partnerid sammud meile külla, einestasime Tartu populaarsemates kohtades ning tööalaselt seadsime edasisi eesmärke. Lähiajal on valmimas esialgne teoreetiline ning teaduslik taust ning juhend noorsootöötajatele, kuidas uut metoodikat kasutada ning mõista. Lisaks valmivad esialgsed meetodid, mida otse noortega kasutada. Kõik partnerid viivad seejärel septembris läbi töötoad, et loodud meetodeid katsetada ning saadud kogemuste ja tagasiside põhjal loome projekti jooksul lõplikud meetodid, mis on tasuta saadaval kõigile soovijatele.  




Oktoober 2019

Oktoobri alguses saabuski kätte aeg, mil saime võimaluse katsetada meie ühise koostöö käigus loodud meetodeid. Viisime läbi kolm töötuba: Pärnu Noorte Vabaajakeskuses; Tallinna Pääsküla koolis ning avatud töötuba Tallinnas koostöös OÜ Teel Tippu ja sealsete noortega. Töötoad möödusid edukalt, olid põnevad ning uuenduslikud ja tekitasid osalejates põnevaid emotsioone ning tõstsid üksteisest arusaamist.







                           Oktoober 2019



Et hinnata oma töötubade ning loodud meetodite edukust seadsime sammud taaskord külla ühele oma partneritest. Seekord leidsime end teel Makedooniasse, Prilepisse, kus analüüsisime põhjalikult igas riigis läbi viidud töötubasid ning vajalike muudatusi, mida väljatöötatud meetodid vajasid. Samuti seadsime edasisi eesmärke ning jagasime ülesandeid. Valmis ka projekti Facebook leht :) Viska pilk peale!  







Veebruar 2020


Taas oli aeg saada partneritega kokku ning sel korral seadsime oma sammud imekaunisse Sevillasse. Meid võttis vastu soe ning mõnus ilm, kaunis arhitektuur ning imeline loodus. Lisaks vaba aja nautimisele tegime edukalt ka tööd järgmiste sammude nimel. Valmis koduleht, kus projekti lõpuks laaditakse üles ka kõik projekti jooksul valminud juhendid ning meetodid. Vaata järele :) 
Lisaks arutasime järgmist suuremat tegevust, mis projekti jooksul toimub. Nimel toimub Eestis noorsootöötajate koolitus, mille käigus saab tutvuda Storytelling meetoditega, piltide kasutamisega nendes meetodites ning samuti uue väljatöötatud metoodikaga. Koolitust on oodata sel aastal, ilmselt suvekuude jooksul. Hoia pilk peal meie Facebookil ja projektiblogil, kus kuulutame projekti välja niipea kui täpne aeg selgub :)







                                                             Märts - mai 2020

Kahjuks on laialt levinud koroonaviirus mõjutanud ka meie projeki tegevusi. Nimelt jäi ära Eestis toimuva pidav rahvusvaheline koolitus PiCs meetoditest ning jutuvestmisest. Selle asemel oleme projekti partneritega pikalt arutanud ning toimub nii rahvusvaheline online koolitus, kui ka kohalikud koolitused igas riigis. Olenevalt riigis valitsevast olukorrast saame ise valida kas teeme koolituse online või füüsilisel kujul. Meie oleme igati valmis võimalusel oma osalejatega näost näkku kohtuma, seega hoia huvi korral pilk peal meie postitustel, et mitte infost ilma jääda :) 
Seni aga korraldab Amsterdam Storytelling Center online koolituse, mis on rahvusvaheline ning kõik huvilised saavad sellest osa võtta. 
Koolitus toimub 3-5. juuni kell 10.00-13.00 veebi teel ja on inglise keeles. Koolituse käigus õpitakse kasutama PiCs metodoloogiat, mis ühendab lugude jutustamise meetodi piltide kasutamisega. 
Osalemiseks võta ühendust: info@storytelling-centre.nl




August 2020

Suve keskpaigas toimus meie PiCs meetodite koolitus ja tutvustus. Tutvusime Picture Your Story projekti käigus loodud meetoditega ning materjalidega ning katsetasime erinevaid harjutusi, mis projekti jooksul sai loodud. Tõdesime, et meetodid aitavad luua osalejate vahel ühtsust ning kasvatada üksteisemõistmist. Meetoditega avanesid osalejad üksteise suhtes ning jagasid meelsasti oma kogemusi ja selgus, et neil on tegelikult palju ühist: nad olid külastanud samu kohti või olid neil samad unistused/eesmärgid. 
Saime tagasisidet, et vahel on keeruline ennast avada ning loovust kasutada, mida nende meetodite puhul teha tuleb. Täiskasvanute puhul on enda loominguline väljendamine alati mõnevõrra keerulisem ning hea loo väljamõtlemine võtab aega, kuid saime kinnitust, et väljatöötatud meetoditega on see võimalik ning meetodid aitavad ka täiskasvanutel ennast avada ja enda loovust hõlpsamini kasutada. 
Pärast koolitust on meie osalejad varustatud uute teadmistega ning meetoditega, mida saavad tulevikus kasutada. Tõdesime üheskoos, et gruppides, kus puuduvad konfliktid või arusaamatused toovad pildid esile pigem positiivseid emotsioone. Meie oleme elevil ning loodame väga, et loodud meetodid leiavad tulevikus noorsootöötajate seas laialdast kasutust. Hoia pilk peal, et saada rohkem infot PiCs metodoloogia ja materjalide kohta :) 


November 2020

Anname põnevusega teada, et meie PiCs koduleht ning kõik meetodid on valmis ning avalikustatud. Leiad kodulehelt meie projekti jooksul loodud harjutused, mis ühendavad lugude jutustamise meetodi piltide maailmaga ning juhendi ja soovitused harjutuste läbiviimiseks. Eelkõige annab käsiraamat infot, kuidas tuua kokku erineva tausta ja identideediga noored, kes elavad samas piirkonnas ja linnas ning kuidas luua nende vahel vastastikkust mõistmist. Nurgakivide sektsioonist leiad ülevaate, miks selline projekt aluse sai, miks on see oluline, milline on olukord partnerriikides ning samuti saad lugeda teadusliku tausta kohta, millele meie metodoloogia põhineb. 
Olemas on ka käsiraamat nii eesti, inglise teiste partnerite keeltes. Sealt leiad infot kuidas kasutada erinevaid harjutusi. Kõik harjutused on kodulehelt allalaetavad ning samuti leiad kodulehelt pildimaterjalid, mida saad kasutada töötubade läbiviimiseks. 

Vaata lähemalt meie kodulehelt: https://pictureyourstory.eu/ 




Projekti partnerid:


Storytelling Centre (koordinaator)
Youth association Info front – Prilep
Socialiniu Mokslu Kolegija
Seiklejate Vennaskond
Asociación Cultural por la investigación y el desarrollo independiente del teatro profesional en Andalucía
Stichting Hogeschool van Amsterdam

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis