Noortevahetus „MEDIA AND YOUTH - CONSCIOUS CONSUMPTION, RESPONSIBLE CONTENT-EDITING” Ungaris

Võtsime osa meediateemalisest projektist, mis toimus 10.-17. novembril 2019 umbes 120 000 elanikuga Ungari linnakeses Nyiregyhazas. Projektist võttis osa 35 noort 5 erinevast riigist (Eesti, Itaalia, Poola, Leedu ja Kreeka). Peale 12 tundi reisimist nii bussi, rongi kui lennukiga jõudsime lõpuks hotelli pärale ning projekt võis alata. Projektis oli suur osa rühmatööl ning iseseisval mõtlemisel.



Koostasime rühmades erinevaid plakateid, nt pidime kujundama ajalehe esilehekülje vastavalt meedia hetkelisele olukorrale meie enda riigis, tegema rühmades informatiivseid postreid erinevatel teemadel nagu nt propaganda meedias,küberkiusamine,noorte meediatarbimine jne. Antud grupitööd olid väga heaks katsumuseks,et arendada rühmatööoskust ning kiiret ja efektiivset mõttetööd. 




Väga põnev oli ka kohaliku televisiooniettevõtte ja ajalehetoimetuse külastamine. Saime kuulda informatsiooni meedia traditsioonide ja normide kohta Ungaris, käia salvestusruumides ning proovida ka ise uudisteankuri kohal istuda. Ajalehetoimetuses saime detailse ülevaate, kuidas Nyiregyhaza suurim ajaleht igapäevaselt ideest inimeste postkasti jõuab, kui palju ressurssi selleks vaja on ning kui oluline ja vastutusrikas on ajakirjaniku töö. Projektis saime ka esmakordselt võimaluse lindistada oma enda raadiosaade. Projekt oli seotud kohaliku organisatsiooniga, millel on oma raadiokanal MustarFM.

Projektis osalejad jagati gruppidesse ning kokku salvestati 6 erinevat raadiosaadet, mis lähevad detsembrikuus ka eetrisse. Salvestasime saateid teemadel nagu sotsiaalmeedia, Erasmus+ noortevahetused, noorte meediatarbimine jne. Tegu oli ainulaadse kogemusega, mis kasvatas meis kõigis oskust ja julgust oma mõtteid ja arvamusi sõnastada ning oskust kavandada, läbi viia ja ka kokku lõigata omaenda raadiosaadet.  Nädala sisse mahtus veel ka City Rally, et linnaga rohkem tutvuda, kohalike thermal bathide külastus, meediateemalised filmiõhtud ja workshopid ning igapäevased kultuuriõhtud, kus saime võimaluse tutvuda projektis osalenud riikide kultuuri, ajaloo ja rahvustoitudega. 



Projekt andis enamikule meist võimaluse käia esmakordselt Ungaris ning pageda mõneks ajaks Eestis valitseva külma käest. Saime nii mõndagi uut teada ja kogeda meediamaailmast, küsida küsimusi ja saada teadmisi oma ala spetsialistidelt ning teha koostööd aktiivsete noortega üle kogu Euroopa. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis