Koolitus „Stop your impulse“ Austrias

18.-26.oktoobril toimus konfliktijuhtimise teemaline koolitus väikeses Austria külas nimega Klaffer am Hochficht, mis paikneb Austria, Tšehhi ja Saksamaa kokkupuutepunktile väga lähedal, nö kolme riigi kolmnurgas, eestlase pilgule võõra, aga imeilusa künkliku maastiku keskel. Koolitusel osalejaid oli kokku kaheksast riigist: Eesti, Austria, Rumeenia, Hispaania, Küpros, Türgi, Makedoonia ja Horvaatia. Eestist oli kolm osalejat.
Esimesed koolituspäevad kulusid pigem sissejuhatusele, üksteisega tutvumisele ja meeskonnatunde loomisele osalejate vahel. Terve nädal jooksul möödus lõviosa koolituse ajast rühmades töötades, tegime palju erinevaid rollimänge või püüdsime üheskoos välja mõelda häid lahendusi erinevatele konfliktidele, nii koolitajate poolt ette antutele kui meie enda elus esile kerkinud olukordadele.. Nädala keskpaigaks oli vähemalt minu jaoks tunda, kuidas grupis on tõesti tekkinud hea side inimeste vahel. Koolituse enda koha pealt oleks küll oodanud, et oleks teemasse sügavamale sisse mindud ja ülesandeid, mida lahendasime, ka rohkem analüüsitud, aga siiski jäi kokkuvõttes positiivne mulje ning õppisime ka nö vabal ajal üksteiselt kindlasti palju ning vähemalt minu jaoks isiklikult sai selle nädala jooksul loodud nii mõnigi tähenduslik sõprus ja maha peetud olulisi vestlusi. Rahvusvahelise koolituse juurde kuuluvad muidugi ka kultuuriõhtud. Iga riik sai tutvustada oma maad ja kultuuri, oli kaasa toodud ka erinevaid traditsioonilisi toite ja jooke, mida teistele osalejatele pakkuda. Enamasti õpetati meile selgeks (või vähemalt püüti!) ka näiteks mõni traditsiooniline rahvatants. Lõbusad ja harivad olid need õhtud igal juhul. Lisaks koolitusele Klafferis käisime ühel päeval ka Linzi linna külastamas. Sealgi tuli alguses koos grupiga täita erinevaid ülesandeid, mis sisaldasid ka kohalikega kontakti otsimist (näiteks tuli teha kohalikuga intervjuu Austria kohta või laulda mõnda traditsioonilist laulu – ja seda kõike filmida). Uskumatu, kui sõbralikud olid kõik inimesed, keda tänaval kõnetasime! Hiljem saime lihtsalt linnas ringi vaadata ja teha seda, mida igaüks parasjagu soovis. 
Minu jaoks oli see esimene Erasmus+ koolituse kogemus ja isegi kui kõik ei olnud päris ideaalne, siis põnev, õpetlik ja väärt kogemus oli see Austrias veedetud nädal igal juhul. 



Autor: Eva Sikemäe

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey