Projektikohtumine "Enable" Islandil

Projekti "Enable" raames toimus järjekordne projektikohtumine imelisel Islandil. Islandlaste eestvedamisel oli projekti teemaks naisettevõtjad. Neil häid näiteid sellest valdkonnast jagus üsna palju. Esimesele päeval tutvusime olukorraga, kus oleme projektiga hetkel ja mis on vaja veel saavutada ning juba päeva teises pooles suundusime Islandi presidendi residentsi. Kui tihti juhtub, et viibite alles 2. päeva uues riigis ning teid kohe presidendi häärberis vastu võetakse? Just nii aga meiega juhtus, meid võõrustas Islandi presidendiproua Eliza Reid. Ta oli lahkesti valmis meiega paar sõna juttu ajama ning kuna Eliza oli hiljaaegu kohtunud president Kersti Kaljulaidiga, siis pakkus talle äärmiselt suurt huvi Eestiga seonduv. Meie visiit oli isegi piisava tähtsusega, et avaldada selle kohta artikkel presidendi koduleheküljel.



Otse presidendiproua juurest suundusime külla Isalndi lastekirjanikule ning raamatute illustraatorile Bergrún Íris Sævarsdóttirile. Saime maitsta koduseid Islandi roogasid ja esitada küsimusi ettevõtjast naisele.
Teisel päeval vaatsime ära teiste partnerite poolt loodud videod ja andsime neile hinnanguid. Kui kogu auditoorne töö oli tehtud, suundusime saare teise osasse, et kohtuda Hjá Hölluga. Naisel on enda nimeline restoran. Loomulikult saime ka ise sealseid roogasid maitsta. Toit on imeline, aga portsjonid hiiglaslikud. Intervjuu käigus restorani omanikuga selgus, et ettevõtlusega tegelemine Islandil ei ole üldsegi nii lihtne. Vaatamata sellele on naine suutnud avada restorani ka lennujaamas.

Töö kõrvalt jäi meil aega ka Islandi looduslike vaatamisväärsustega tutvumiseks. Riik on täis imelisi geisreid, vulkaane, järvekesi ning kogu rannikuala on maaliliselt kaunis.




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey