Õppevisiit ''European Response in Migration and Integration'' Saksamaal

Kui teemaks on migratsioon, siis vist ei ole Euroopa siseselt küll paremat paika õppevisiidi korraldamiseks, kui seda on Saksamaa. Just sinna suundusimegi  16. mail koos teise Eestit esindava osalejaga. Majutus oli broneeritud pealinna hotellis, mis asus vaid jalutuskäigu kaugusel Berliini müürist.
Meie üllatuseks toimus migratsiooniteemalise  õppevisiidiga paralleelselt ka teine projekt, mille teemaks oli naiste genitaalide mutilatsioon (ingl. Keeles female genital mutilation e FGM). Meie jaoks tähendas see seda, et osalejate arv oli seeläbi kahekordne ning nende rahvuslikud taustad ka selle võrra mitmekesisemad. Üldjuhul on Euroopa-välised osalejariigid pigem erand, ent põhjusel, et  FGM teema on rohkem aktuaalsem just Euroopast välja jäävates riikides, leidus osalejaid nii Aasiast kui ka Aafrikast – oli nii jordaanlasi, egiptlasi kui ka tuneeslasi.
Lähtuvalt 2 projekti samaaegsest toimumisest muutus ka meie esialgne programm. Jõudsime käsitleda nii migratsiooni teemat, käies ühes migrantide tarbeks ümber kujundatud vanas lennuangaaris, kuhu oldi loodud sportimisvõimalused vaba aja sisustamiseks. Lisaks käisime ka organisatsioonis, mis tegeles konkreetselt FGM teemaga ning, kus meile räägiti selle praktika harrastamisest Euroopas, Saksamaal ning Omanis.


Oli väga meeleolukas nädal, mille raames sõlmisime uusi sõprussidemeid ning lõime kontakte ka tulevase koostöö tarvis. 2 in 1 formaat toimis väga hästi ning andis võimaluse oma silmaringi arendada kahel väga olulisel teemal.
Kindlasti julgustan ka teisi samalaadsetes projektides osalema! Kuigi tänapäeval saab absoluutselt mistahes teemal  informatsiooni kätte ka internetist, siis miski ei asenda vahetut kontakti ning võimalust kuulda teistest kultuuriruumidest ja teistsuguse taustaga inimeste arvamusi, seisukohti ning kogemusi. Tuleb vaid jalad kõhu alt välja võtta, oma mugavustsooni uks lahti paotada, ning vähemalt oma kogemuse põhjal võin kinnitada, et lööte selle ukse pauguga oma järelt kinni, kui kord juba välja on astutud! Seiklejate Vennaskond pakub selleks esimeseks ja sealt juba ka edaspidisteks sammudeks  suurepäraseid võimalusi! 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey