Teavituskampaania ''Agro youth entrepreneurship and pan European Cooperation'' Gruusias

Osalesime teavituskampaania projektis, mis erines oluliselt koolitusest või noortevahetusest. Koos korraldaja ja kohaliku osapoolega oli meid kokku seitse. Projekt on olnud mitmeosaline ja osalised on juba suure osa tööd ära teinud: uurinud lähemalt maapähklite kasvatamist, loonud äpi, mis aitab väikeettevõtjal oma viljapuid jälgida (programm soovitab, arvestades reaalajas ilmastiku tingimusi, millal taimi kasta jne) ja oma saaki müüa. Ka ostjad võivad äpi kaudu pähklimüüjad üles leida ja toodet hoopis osta.

Meie põhirõhk läks Erasmuse programmide tutvustamisele Gruusia koolides. Lisaks Tbilisile külastasime ka väiksemaid paiku, näiteks Gori ja Thelavi linna. Kõnelesime nii keskkooli õpilastele kui ülikooli noortele, tutvustasime kõiki Erasmuse võimalusi. Rõõm oli näha huvitatud õpilasi, aga ka õpetajaid, kes olid programmis osalemisest huvitatud, teisi kooli töötajaid, kes olid huvitatud oma kooli või grupiga Erasmus+ programmides osalema.

Paistis silma, et ülikooli tasemel on Erasmus väga populaarne ning sellest teatakse palju. Keskkooli tasemel teatakse aga oma võimalustest vähem ning õpilastel ja õpetajatel pole sellele veel selget ligipääsu. Usume, et andsime teavitustööga oma panuse.


Muidugi jätkus mahti ka omal käel ringi seiklemiseks ning nõnda tutvusime näiteks Gruusia ja Aserbaidžaani piiril asuvate koopakirikutega, mille ilu kõrval paistsid silma nii poliitilised kui kultuuri säilitamise probleemid, mis inspireerisid juba uuele teemale tähelepanu pöörama. Lisaks, eriti rõõmustav oli hiljem kohata üht ülikooli õpilast, kes oli osalenud ühel meie ettekandel. Rõõm oli näha tema julgust ligi astuda ja positiivset meelestatust - nii sai taas pisut juttu vestud.

Keily ja Argo

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis