Rumeenias toimus noortevahetus “Green Action” (5.-15. oktoober 2014)

 Oktoobri kuus toimus Remeenias noortevahetus “Green Action, millest võtsid osa ka 7 Eesti osalejat. Projekti teemaks oli keskkonna alase teadlikuse suurendamine. Noortevahetus tõi kokku 40 noort inimest ning erinevatest riikidest olid esindatud Rumeenia, Poola, Itaalia, Eesti ja Makedoonia. Projekti toimumiskohaks oli valitud looduskaunis küla Poiana Negrii, mis asus Vatra Dornei linna läheduses.

Nii nagu kõikidel projektidel kombeks, viidi läbi hulgaliselt põnevaid tegevusi, selleks, et kokku tulnud noortest luua ühtsena toimiv meeskond kes kollektiivina viivad ellu projektis seatud eesmärgid. Lisaks päevastele tegevustele toimusid õhtuti ka rahvusõhtud, mille käigus iga riik sai oma valitud viisil tutvustada oma kodumaad ja kultuuri.

Selleks, et viia osalejad kurssi Rumeenia looduskeskkonna ja selles esinevate keskkonna alaste probleemidega tehti mitmeid väljasõite mägedesse ja metsadesse. Ekskursioonid täitsid kindlasti oma eesmärki, avades osalejate silmad mitmetele tõsistele teemadele, millega sealne keskkond silmitsi seisab. Samal ajal olid pikad matkad kõigile osalejatele ka nauditav aktiivse puhkuse vorm ning selles osas soosis matkajaid ka ilm.

Igal riigil oli võimalus valmistada ette ka oma töötuba, mille abil tõsta osalejate keskkonna alast teadlikkust ning tekitada mõtteainet põnevatele diskussioonidele, mida jätkus igasse päeva. Selleks, et levitada rohelist mõtteviisi ka kohalikus kogukonnas näitasid osalejad head eeskuju koristades prügist puhtaks mitu kilomeetrit jõeäärset külateed.

Projekti suurimaks ettevõttmiseks oli Vatra Dornei linnas läbi viidud flash mob, milleks valmistuti ette mitu päeva. Flash mob’is kasutati erinevaid taaskasutatavatest materjalidest valmistatud muusika instrumente ja kanti ette omakirjutatud lugu “Keep it clean, be more green”. Kohalikele inimestele jagati ka taaskasutatavatest materjalidest valmistatud kingitusi. Flash mob õnnestus suurepäraselt ning aitas kindlasti suunata kohalike tähelepanu neid ümbritsevatele keskkonna probleemidele.

Projekt oli sisutihe, täitis oma seatud eesmärgi ning suutis luua meeldiva atmosfääriga rahvusvahelise kollektiivi. Kõik osalejad jäid projektiga rahule ning lahkusid suurepäraste emotisoonide ja mälestustega, olles inspireertud ka koduses kogukonnas projektil käsitletud teemale rohkem tähelepanu suunama. 

LOE EDASI JA VAATA KA VIDEOSIDhttps://greenactionblog.wordpress.com/

Projektist tegi kokkuvõtte Marii Ojastu


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey