Noortevahetus "Young Entrepreneurship - Imagining the jobs of the future" Hispaanias

1.märtsi õhtul jõudsid 3 vaprat eestlast Karme, Glen ja Helen, Malagasse Rincon de la Victorias asuvasse hotelli, kus neljas, Reimo, juba ootas. Viies osaline eestlaste tiimist, Aleksej, jõudis kohale järgmisel päeval. Hispaania võttis meid hästi vastu! Samal ajal kui Eestis sadas lund, nautisime eestlastele kohaselt iga hetke sooja päikese käes - eelseisvad 12 päeva ja 20+ kraadi tõotasid juba algusest head. 

Tegemist oli väga suure projektiga - 60 inimest 12-st erinevast riigist. Kuigi koroonateema oli end projekti algushetkeks juba tõstatanud, siis osalejad sellest liialt suurt ohtu ei näinud ning projekt kulges turvalises keskkonnas ning tõsiste terviseprobleemideta. Sama ei saa öelda aga hetke kohta, kui projekt läbi oli saanud, sest tagasitee koju kulges nii mõnelegi väga keeruliseks ja pikaks. Õnneks olid kõik Eesti osalejad märtsi teise nädala lõpuks turvaliselt ja kiirelt koju jõudnud. Etteruttavalt tuleb ära mainida, et suuresti tänu sel hetkel maailmas kulmineerunud kriisiolukorrale hoidsid osalejad veel rohkem kokku ja toetavad üksteist tänaseni. Leiame, et see on äge, kuidas ebatavalised olukorrad inimesi ühendavad!


Kõik olid nii sõbralikud ja toetavad!

12 päeva ja 60 inimest - mida me siis õigupoolest tegime?


Vahetust iseloomustavad kaks peamist märksõna - LOOVUS ja MEESKONNATÖÖ. Projekti kava oli arendatud ideest, milliseks kujunevad meie elukeskkond ja töökultuur tulevikus. Läbi erinevate töötubade ja esitluste käsitlesime tuleviku töökohtade ja ettevõtluse erinevaid tahke, võrdlesime erinevate riikide ja kultuuride olukorda ja kogemust tööturul, mõtlesime välja uusi ideid ja arendasime ettevõtteid, mida saaksime töötuse vähendamiseks ise ära teha. Selline vahetu kogemuste ja ideede jagamine aitas kaasa sellele, et vahetuse lõpuks olime loonud 60-pealise rahvusvahelise kogukonna, kes soovib luua paremaid võimalusi, on loov ja avatud muutustele. 

Lisaks kõigele muule viisime ka meie läbi paaritunnise töötoa, mille eesmärk oli tutvustada Eesti õpilasfirmade programmi. Meeskondade ülesanne oli välja mõelda idee ettevõte jaoks pannes end kooliõpilase kingadesse, st omada mitte mingit varasemat kogemust, ressursse jms. Tõdesime, et pannes inimesed olukorda, kus nad peavad mitte millestki midagi looma, viib imelise loovuse avaldumise ja avanemiseni.


Glen-Gregory omas elemendis ja tõeliselt kaasahaarava etteastega 


Läbirääkimised koostööpartneriga (Raffaello Prantsusmaalt ja MEIE) 

Teiste edulood kui inspiratsiooniallikas

Lisaks sellele, et tutvusime kõigi osalejate ettevõtlusteemaliste kogemustega, käisime külas ka Malaga Ülikoolis, kus meiega kohtusid üliõpilased, kes kooli ettevõtlusprogrammi toel oma ideid teostavad, kohalikke hackatone korraldavad ja teineteist ettevõtlusteekonnal toetavad. Ka Malaga mittetulundusühingute keskus avas meile oma uksed, et saaksime inspiratsiooni ja näiteid selle kohta, et iga inimene on võimeline oma unistuse täide viima. No kas teadsid näiteks, et plastikut on võimalik niiviisi taaskasutada, et sellest saab kaunis disainerkott? Motivatsioon oli laes! 


Liikumine loob uue energia

Täpselt samamoodi nagu elus edasiliikumine annab võimaluse uue energiaruumi loomiseks, kogesime, kuidas liikumine meid võimsa energialaenguga täitis. Me pole vist elu jooksul kokku ka nii palju ägedaid mänge ja liikumisharjutusi teinud, kui nende 12 päeva jooksul. Poksitrenn, kartulijooks ja aaretejaht on jätnud eredaimad mälestused naerupahvakutega täidetud ruumist. Samamoodi andsid uue hingamise igaõhtused jagamis- ja loovusringid, mis toimusid privaatselt väikestes gruppides, et olla kindel, et kõik osalejad tunneksid end kogu projekti vältel hästi ja turvaliselt. Ka tagasiside- ja reflektsiooniringid hommikutundidel aitasid kaasa sellele, et suudaksime luua ühtse hea energiaga täidetud ruumi. Need on praktikad, mida enda igapäevaellu kaasa võtta. 



Projektis osalenud riigid:

Aserbaidžaan, Bulgaaria, Horvaatia, Eesti, Ungari, Itaalia, Jordaania, Leedu, Norra, Rumeenia, Hispaania, Türgi.


Projekti korraldas Creatorium ning kaasfinantseeris Aktiv Ungdom ja Erasmus Plus Programm.




Aleksei huviga kuulamas



MEIE!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis