Seminar "How to make the CLIP" Tšehhis

26-29.10.19 toimus Tsehhis Nachodis CLIP noortevahetuse ettevalmistav seminar



Prahasse saabudes oli ilm mõnus T-särgi soe ja hea vaheldus kargele Eesti ilmale. Jõudsime Tsehhi teise Eestist tulnud osalejaga erinevatel aegadel ning kohtusime Prahas Nachodisse sõitva Flixbussi peale minnes. Kuna olin Eestis harjunud, et tänu enda vanusele, mis on üle 30-ne ei saa ma osta bussipileteid õpilase soodustusega, siis ei tulnud selle peale, et seda teha, eriti tänu sellele, et bussipilet oli väga soodne, ning sõitsin Nachodi alla 10 EUR piletiga. Kohapeal selgus, et bussipilet õpilasele on alla 2 EUR. See peegeldab hästi Tsehhi hindu.



 Seminar oli väga hästi ettevalmistatud ning intensiivne, sest see kestis ainult neli päeva. Kõige huvitavam osa minu jaoks oli kindlasti 'Storytelling' töötuba, kus õppisime lugusid paremini jutustama läbi erinevate avavate tehnikate. Paljud organisatsioonide esindajad said tööriistu, mida kasutada noortega oma kodumaal.







Lisaks töötubadele oli meil võimalus kaasa rääkida suvise noorteprojekti sisu osas. Tundub, et sellest tuleb midagi väga ägedat, sest Tsehhi poolt on abis oma ala professionaalid muusika, tantsu ja video alalt. Projekti oodatakse noori, kes tegelevad tantsimise, musitseerimise, näitlemise, valgustuse, make-upi või mõne teise alaga, mis toetaks ühe hea muusikavideo tegemist.






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey