Noortevahetus ”Healthy LIfestyle” Norras

24.10-01.11 toimus noortevahetus Norras, mille teemaks oli Healthy Lifestyle. Kokku oli 50 osalejat 5 eri riigist: Slovakkiast, Leedust, Eestist, Inglismaalt ja Türgist.





Me veetsime selle nädala kohas nimega Vindfjelltunet, kahestes-kolmestes tubades. Toakaaslasteks olid meie uued sõbrad teistest riikidest, keda me varem polnud kohanud. Saabudes Vindfjelltunenisse tervitas ilmataat meid vihmaga, kuid järgnevad päevad olid päikesepaistelised ja rõõmurohked. Einestasime Vindfjelltuneti kohvikus ja suurem osa päevast veetsime tegevuste toas, 
arutades tervisliku eluviisi üle ning mängides erinevaid mänge, mida pidime ka ise välja mõtlema. Tegevused toimusid alati "tornaado" põhimõttel ehk pidime jagunema gruppidesse või istuma ringis nõnda, et me ei oleks kõrvuti enda rahvuskaaslastega. Alati leidsid kellegi, kelle kõrval polnud veel istunud!





Ühel pärastlõunasel ajal võtsime ette jalgsimatka lähedal asuva järve äärde. Tee vookles üles-alla, paremale-vasakule, omaselt Norrale. Teepeal nägime värskeid põdrajälgi, kuid jahihooaeg oli enne meie tulekut just lõppenud, seega otsustati üheskoos jätkata teekonda järve äärde. Tagasiteel oli tunda juba külmemat õhutemperatuuri ja kiiremaid samme kodupoole. Värske ja karge õhk jättis positiivse märgi meie järgnevatele tegevustele.

Vabal päeval sõitsime bussiga lähedalasuvasse Skien'i linna. Linn oli ilus ja vaikne. Poekülastust olime samuti kaua oodanud, ostsime ka kodustele maiustusi ja suveniire kaasa.

Rõõmu pakkus noortevahetusel osalejatele maja kõrval asuv järv, kus käidi ujumas või hoopiski paadiga sõitmas. Paadisõitudest sai retk väikesele saarele keset järve, mida noored vallutamas riigilippudega käisid. Täpsemad juhised, kes ja kuidas seda teha võis, jääb Vindfjelltuneti saladuseks.



Õhtuti toimusid kultuuriõhtud. Saime teada uusi fakte erinevatest riikidest ja kultuuridest. Tantsisime rahvustantse, laulsime ja lugesime luuletusi. Toimusid erinevad võistlusmängud, kust ei puudunud ka viktoriinid kahoot.it keskkonnas. Toitude degusteerimine oli alati üks oodatuim hetk, uued maitsed olid ootamist väärt! Tagasitee kodumaale oli emotsioonide rohke. Vaatamata väsimusele ja unepuudusele, mis viimasel päeval kõiki kimbutama oli tulnud, oli meil näos rõõm ja rahulolu südames. Olime kogemuse võrra rikkamad, nädal täis naeru ja tegusid, boonuseks sõbrad välisriikidest, keda plaanime juba külastama minna!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis