“Future of Europe”, noortevahetus Saksamaal

19.-26. juunil toimus Saksamaal noortevahetus, mille teemaks oli Euroopa Liit. Kandideerida said noored vanuses 18-25. Eestist osales 5 noort. Peale Eesti osalesid noortevahetusel ka Läti, Venemaa, Soome, Poola ning Saksamaa enda noored. Esimesed kolm päeva veetsime Berliinis. Esimene päev oli mõeldud üksteisega tutvumiseks ning õhtul toimus kultuuriõhtu, kus kõik riigid tutvustasid oma riiki ning kultuuri läbi erinevate esitluste, tantsude ja söökide.




Teisel päeval toimusid erinevad töötoad nii Euroopa Liidu kui ka stereotüüpide teemal. Kolmandal päeval külastasime Berliini erinevaid ajaloomuuseume ning vaatamisväärsusi. Nägime näiteks Berliini müüri jäänuseid kui ka Holokausti memoriaali. Järgmised kolm päeva tegutsesime Rostockis. Käisime tormisel Läänemerel seilamas, grillisime rannas, osalesime Hansa Liiduga seotud töötubades ning mängisime osalejate kodumaadest toodud seltskonnamänge. Ühel õhtul vaatasime kõik koos ka Saksamaal väga populaarset jalgpalli MM-i. 

Eelviimasel päeval sõitsime taas Berliini, et läbi viia selle noortevahetuse viimased töötoad ning teha kogu nädala kohta kokkuvõte. Samuti oli see ka viimane ühine õhtu, kus sai nädala jooksul leitud sõpradega hüvasti jätta. Seega kirjutati üksteisele kirju ning mindi koos linna peale. Projekti viimasel päeval öeldi hommikul veel viimased hüvastijätud ning kas tormati lennu peale või mindi veel viimast korda Berliini peale, et näha veel vaatamata jäänud vaatamisväärsusi ning nautida ilma. Noortevahetus oli väga mitmekülgne ning iga päev oli omamoodi huvitav. Õhkkond kogu nädala jooksul oli väga hubane ning sõbralik. Kindlasti said noored omal selle nädala jooksul palju eluaegseid mälestusi. 

Kiitus korraldajatele, kes tulid hästi toime ka siis, kui asjad ei läinud plaanipäraselt ning suur aitäh Seiklejat Vennaskonnale võimaluse eest seal osaleda!

Karmel Lääts

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey