Noortevahetus "(Re) Cycling for Nature" Leedus

Oktoobri lõpus 21.10-28.10.2019 toimus Leedus Klaipedas noortevahetus teemal “(RE) CYCLING FOR NATURE”. Noori kogunes erinevatest riikidest nagu: Eesti, Läti, Leedu, Bulgaaria, Hispaania ning Kreeka. Kokku oli meid seal 30-pealine punt. 
 Projekti eesmärk oli edendada noorte tervislikke eluviise läbi jalgrattasõidu, tunnustada kohalikku kultuuri ja loodust ning käsitleda problemaatilisi keskkonna küsimusi seoses Läänemere piirkonnaga. 


Kuidas tegelikult läks?
Nii noortevahetuse infopakk kui ka programmi ajakava olid põhjalikud ning tõotasid sisukat, harivat ning väga asjalikku nädalat, kuid tegelik tulemus valmistas pea kõigile pettumuse. Programm kui selline oli ausalt öeldes sisuliselt olematu. Eeldati, et tuleb nädal täis uute teadmiste omandamist, sisukaid tegevusi ning jalgratta harjutusi ja sõitu. Kuid korraldaja organiseeris kohale rattaid vaid nii palju, et pooled osalejatest neid korraga kasutada said. Samuti ei olnud jalgrattad kooskõlas marsruudi ega distantsiga, mida nendega läbima pidi. Ei olnud midagi uut omandada seoses projekti teemaga ning puudusid ka ice-breaker’id ja muud mängud/tegevused. 
 Lisaks osutus suureks probleemiks ka meie toitlustamine - osalejad tõid välja veakoha, et õhtusöögiks ei saa pakkuda pelgalt suppi, millega peaks järgmise hommikuni vastu pidama. Paljud lõunasöögid kujunesid vaid võileibade söömiseks ning mõnda toitu pidime sööma näiteks kolmel järjestikusel söögikorral, ilma et keegi seda vahepeal külma paneks või järgmiseks korraks üles soojendaks. Kahjuks valitses projektis kogu aeg teadmatus ja kaootilisus. 
 Olenemata kõigest halvast ja puudulikust oli meie paljude võimalustega majutuskompleks mõnus (kuigi pisut kaugel linnast, poodidest jms)  ning kokkutulnud rahvusvaheline punt leidis kiiresti ühise keele, tehes meie kogemuse meeldejäävaks ja talutavaks. 


Pilte ja häid mälestusi
Three cross mountain Vilniuses.
Jõe ääres.
Peale hommikust rattasõitu Klaipedasse jõudes. Ilm oli just paras sõitmiseks, vaade põldude vahel samuti kaunis päiksesäras.
Klaipedas paistis vesi selgem kui Pärnu lahes.
Ilus oli.
Koristasime rannaäärt ja nautisime vaadet suurtele lainetele ja lohesurfijatele. Järgmises projektis proovime lohesurfi ja langevarjuhüpet! ;)
Sportlike tegevuste hulgas oli nii igapäevane pallimäng kui ka vibu laskmine ja kanuutamine.
Meie grupp - just inimesed muutsid selle projekti vahvaks :) 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey