Noortevahetus "MagicEurope" Ungaris


2019. aasta septembris käisid 5 eesti neiut noortevahetusel Ungari väikekülas Obanyas.

Noortevahetuse teemaks oli Euroopa Liidu väärtused ja aktiivne kodanlus. Peale Eesti osalesid projektis ka lätlased, leedukad, poolakad, bulgaarlased, itaallased, küproslased ja ungarlased. Esimesed kaks päeva keskendusime üksteisega sõbrunemisele ja suhtlemisele, edasi aga juba teemaatilisetele tegevustele. Näiteks arutasime, kuidas toimib demokraatia osalejate endi riikides ja mis meil on sarnast, mis erinevat.














Korraldasime ka ürituse nimega Day of Active Citizenship, mille käigus õpetasime kohalikele väikese osa aktiivseks kodanikuks olemisest - näiteks kuidas prügi sorteerida. Tegime lastele näomaalinguid ja tutvustasime osalevate riikide rahvustantse. Kogu projekt toimis demokraatia alusel. Iga päev oli üks riik vastutav ühisruumide korrashoiu eest ning kohustatud pesema nõusid - mis on hea näide demokraatia toimimisest, kodanikena on meil õigused, aga ka kohustused, mida eirata ei tohiks.

Muidugi ei puudunud noortevahetustel traditsiooniks saanud kultuuriõhtud, mis olid jaotatud nädala peale kahe riigi kaupa. Meie õhtu oli koos Küprosega. Enda riigi tutvustamiseks mängisime ühiselt Eesti teemalist Kahooti-i, õpetasime osalejatele selgeks Kaerajaani ja pakkusime eestimaiseid snäkke ning kalja.













Kuna kõik tegevused toimusid väga väikeses külas, puutusime kokku palju metssigadega, kes õhtuti meie aias ploome söömas käisid, või kassidega, kelle projektimeeskond ära kodustasid. Selle koha väiksuse tõttu olime ilmselt sunnitud ka rohkem integreeruma ja suhtlema. Ja kokkuvõttes oli tore noortevahetus, millest kaasa võtta häid mälestusi ja kogemusi kogu eluks.
















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis