Koolitus ''Agro-entrepreneurship Accelerator'' Küprosel

Me võtsime osa põllumajandusettevõtluse koolitusest, mis kestis 20.novembrist kuni 26.novembrini 2018. Koolituse asukohaks oli Larnaca, Küpros ja Eestit esindasid seekord Silva Sulg ja Edgar Metsar. Koolituse käigus kohtusime väga paljude erineva tausta ja vanusega inimestega. Nende inimestega suhtlemine ja gruppides koos töötamine tegi koolituse mitmekesisemaks ja huvitavamaks, kuna alati oli võimalik teemale läheneda erineva nurga all ja kuulda ka teiste teadmisi ning õppida midagi täiesti uut enda jaoks.  
Koolitusest täpsemalt: Enne igat workshoppi tegime energizer mängu, et inimesed tõmbaksid end käima, oleksid täis energiat ja suudaksid kaasa mõelda. Me õppisime tundma, millised omadused peaksid olema heal põllumajandusettevõtjal, et juhtida inimesi ja töid ning põllumajandusettevõtlus üldist ülesehitust, kuid iga teema juures me ka argumenteerisime, tõime näiteid päris elust ja võtsime teema kokku. Otsisime, õppisime, tegime ajurünnakut ja tutvustasime järgmisi teemasid koos positiivsete näidetega: orgaaniliste jäätmete käitlust, segaviljelust, crouwdfunding-ut, tegevusplaani loomist (kasutades NAOMIE mudelit). Koolitusest sai alguse ka üks Kickstarteris rahastust otsiv idee – FarmYum app, mille panid kokku noored viiest erinevast riigist. See, et noored leidsid koolituse käigus endale reaalse tehtava asja, näitab, et koolituse ülesehitus oli väga hästi korraldatud. (link)

Koolituse sisse mahtus ka talu külastus, me külastasime Riverlandi talu, mis on mahetalu. Talus kasvatatakse kasvuhoones erinevaid köögivilju ja tootja rääkis kuidas ülal pidada jätkusuutliku, puhast ja edukat põllumajandusettevõtet. Talus tehti meile ringkäik ja näidati kuidas erinevad tootmistsüklid töötavad. Nägime kuidas kitselüpsiplats töötas (saime ka käsitsi kitsi lüpsta) ja maitsesime värsket Küprose halloumi juustu piparmündi, soolaga ja suhkruga. Peale seda sõitsime edasi Küprose pealinna Niksosiasse, kus käisime ringi mööda vanalinna, tutvusime vaatamisväärsustega ja shoppasime.


Kokkuvõtlikult oli koolitus huvitav ja harivalt lõbus, õppisime põllumajandusettevõtjate, põllumajanduse ja jätkusuutliku talu ülalpidamise kohta. Koos mõnusa rahvusvahelise seltskonnaga oli meil alati tuju üleval ja saime maitsta erinevaid rahvusköökide toite ja jooke.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Noortevahetus "Face to Face" Eestis

Training Course in Turkey