Noortevahetus "To Be an Exemplary Leader for Intercultural Teams" Prantsusmaal


Pariisi suunas alustasime teed neljakesi: mina, Cristella, Karl ja Alari. Viienda seltsilise, väliseestlasest Lizettiga, kohtusime alles Pariisis.
Esimese õhtu programmist jäime ilma, sest logistilistel põhjustel polnud otstarbekas varasema lennuga minna. Õnneks Lizett, kes oli varem kohal, et eestlaste lippu kõrgel hoida, tegi meile saabudes toimunust kokkuvõtte.


Programmi algus möödus tegusalt. Päeval tutvusime osalejatega ja õppisime tõlgi vahendusel liidriks olemise kunsti. Lõunad veetsime eestlasliku kriitikatooni saatel toidu üle nurisedes. Õhtuti kasvatasime unevõlga ja sotsialiseerusime kaasosalejatega hommikutundideni. Juba projekti alguses sai selgeks paar asja: kellaaegadest kinni ei peeta, pakutav toit on kasin, osalejad toredad ja Pariis ilus.


Programmi üks meeldejäävamaid osasid oli harjutus kultuuride eripäradest, kus saime läbi rollimängu aimu, kuidas on erinevates kultuurikeskkondades hea toimida. Huvitav oli tutvuda ka erinevate juhitüüpidega. Vastavalt situatsioonile on otstarbekas kasutada isesugust juhirolli. See pani mõtlema enda tugevustele ja milline juht tahaksin tulevikus olla.


Pärast kaht esimest programmipäeva oli ajakavas ette nähtud küllaltki palju vaba aega, mil saime Pariisiga tutvuda. Nägime ära Eiffeli torni ja Arc de Triomphe triumfikaare, nautisime Montmartre mäekünkalt vaadet Pariisile ja külastasime Louvre muuseumit, kus nägime oma simaga ära Mona Lisa maali. Kuna navigeerimine suures metropolis oli ootamatust ajamahukam, siis palju asju jäi ajapuuduse tõttu nägmata. Nii et kindalsti on põhjust kaunisse Pariisi millalgi tagasi minna.


Pariisi projekt oli meeleolukas ja sündmusterohke. Oli uhkeid hetki, kui osalejate rahvuskööki tutvustaval õhtul söödi kõik Eesti kiluvõileivad ära ja oli ka pettumusi, kui pärast pikka lõunasöögi ootamist maandus taldrikul lubatud steigi asemel läbiküpsetamata kotlett. Kuid kõige olulisem, kogusime tarkust ja saime naerda!

Keit

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis