"Peers for Diversity", koolitus Rumeenias



Õpe toimus vahemikus 20.03-25.03.2018. Eesmärgiks oli teadlikkuse tõstmine mitmekesisuse ja diskrimineerimise erinevate tahkude osas ning uute potentsiaalsete koolitajate väljaõpetamine. Osalejad olid Sloveeniast, Belgiast, Portugalist, Makedooniast, Albaaniast, Luksemburgist, Itaaliast ja muidugi ka Rumeeniast. Osalemine projektis oli tasuta ning hüvitati ka reisikulud 270€ ulatuses.
Osalejad olid väga mitmekesise ja erineva taustaga - oli neid, kel oli pikaajaline koolituste ja treeningute läbiviimise kogemus, ja ka selliseid, kellel seni puudusid igasugused kogemused koolituste korraldamise osas, kuid kes olid täis tahtmist anda oma panus diskrimineerimisvastaste projektide vedamisel.


Programm oli väga tihe - töö toimus reeglina väikestes gruppides, nii et kõik osalejad saaksid jagada oma mõtteid ja ideid. Tekkinud arutelud olid väga põnevad, andsid rohkelt uusi ideid ning aitasid paremini mõista võimalikke meetodeid, mida edasistes koolitustes ja töötubades kasutada.

Veidi ajakavast - hommikune sessioon toimus kell 9-13 koos väikese kohvipausiga, lõuna oli 13-14 ning pärastlõunane sessioon kestis kuni kella 18ni, õhtusöök oli kell 19 ning pärast seda oli vaba aeg - sotsialiseerumine, õhtused tegevused, rahvusvaheline õhtu ning pidu. 

Koolitajad olid täiesti suurepärased, hästi ette valmistunud ning tolerantsed, kõik osalejad olid meeldivalt sundimatu olemisega ja sõbralikud. Selline meeldiv õhkkond andis hea võimaluse tutvuda teiste rahvuste kultuuride ja traditsioonidega.
Koolitus mõjus mulle väga inspireerivalt, sain rohkelt ideid ja väärtuslikke kontaktne ning ootan huviga edasisi projekte.


----


Ulvi Karu



x

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis