"Embrace Diversity", noortevahetus Küprosel

“Embrace Diversity”
23.03.-1.04.2018
Autor: Stina Rahnel
Piltide autorid: Herkko Sõber ja korraldajad
Reis Küprosele algas kõigi eestlaste jaoks erinevalt. Mõned meist jõudsid sinna juba päev enne projekti algust, mille käigus avanes võimalus saart iseseisvalt avastada ning kõige hilisem meist jõudis lennufirma viperuste tõttu kohale alles teiseks projektipäevaks. Konarlikust algusest hoolimata muutus Eesti tiim kiiresti väga ühtseks, olenemata sellest, et olime eesrindlikult just see rahvusgrupp, kes üritas meeleheitlikult võimalikult palju eri rahvustega suhelda olenemata mõne jaoks kohati ebamugavast olukorrast, näiteks istusime nii lõuna- kui õhtusöögilauas tihti eraldi, et tekiks võimalus suhelda erinevate inimestega.
Projekti teemast olenevalt ("Embrace Diversity"), osalesime väga erinevates, kuid harivates ja lõbusates töötubades, mille eesmärk oli käsitleda sallivust, stereotüüpe, sellega seonduvaid probleeme maailmas, kuid eriti Euroopa Liidus ning ühtlasi leida lahendusi. Eelkõige oli seesuguste töötubade eesmärk panna projektis osalevaid noori just mõtlema säärastele olukordadele, tõsta teadvust ning avardada silmaringi – et osalejad oleks projektist naastes terviklikuma ja tervema maailmavaatega, ning suudaks seda ka eakaaslaste seas levitada. Kõike muidugi selleks, et tulevik oleks helgem ja ilusam, kuid eelkõige võrdsem ka allasurutumate sotsiaalsete gruppide jaoks.
Üks imelisemaid asju on projektis osaledes muidugi need suhted, mis selle käigus luuakse. Olenemata sellest, kes sa oled ning kust sa tuled, leitakse alati niivõrd palju uusi inimesi, kes jäävad alatiseks hinge ja südamesse. Loomulikult on tore ka teada, et noore reisimist armastava inimesena tekib iga projektiga juurde uusi inimesi ja uusi riike, kus alati leidub kodusid, mille uksed on Sinu jaoks igas olukorras valla.


Mõned fotojäädvustused projektist:
Eesti tüdrukud ehk Charlie inglid apelsinipuu all



Üks ägedatest projektitegevustest ehk kes oskab kõik Euroopa lipud kaardile panna?



Kõik kamraadid ehk projektigrupp Agrose küla tuuril




Praktiline nõuanne ränduritele: villased sokid tasub alati kaasa võtta ka soojematesse riikidesse reisides! Võib selguda, et kütmine on kohati pigem vabatahtlik tegevus ja et ööd võivad üpris jahedad olla, või võib sokke kasutada ka Eestit rahvuslikul õhtul tutvustades :)



Enne kuurortlinn Limassoli külastamist käisime Kourioni amfiteatris, mis samuti Vahemere kaldal asub

Projektide lõpud on alati natuke magusvalusad, nii ka too...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis