"You and M&E" koolitus Eestis

Kas oled vahel mõelnud, millega Seiklejate Vennaskond üldse tegeleb? Tundub, et saadame inimesi vaid välismaistesse Erasmus projektidesse? Tegelikult korraldame aastas ka ise mitmeid projekte ja oleme teistele organisatsioonidele partneriks. Just partnerorganisastiooniks olime koolitusel "You and M&E", mille teemaks oli projektide seire ja hindamine. Kuna eelmine aasta Seiklejate korraldatud projektist jäi Walesi osaleja väga hea mulje, siis soovis Horn Development Association (HDA Cardiff) oma kaheosalise koolituse esimese poole just Eestis korraldada. Seega tõi Kivi Turismitalu Viljandimaal kokku noorsootöötajad 13. eri riigist. Tegelikult oli erinevaid rahvuseid veelgi, sest Tšehhit esindas argentiinlane ja Sloveeniat ameeriklanna.



Koolitusprogrammi viis läbi Rumeenia organisatsioon Asociatia Youth Voice. Kaheksa päeva jooksul said osalejad tutvuda alternatiivsete hindamismeetoditega ja toimus suur kultuuridevahetus. Välisosalejad said tutvuda eesti toidu ja saunakultuuriga. 

Saunaõhtust salvestasime Seiklejate Vennaskonna lehele ka live video. Seda tasub järele vaadata, sest lindile sai püütud hinnaline hetk, kuidas paaditäis inimesi Titanicut taaslavastavad 😄 


Projekti jooksul saime korraldada photoshoodi Seiklejate Vennaskonna suvepäevade reklaamiks, avastada kauneid paiku Eestis ja tähistada hispaanlanna sünnipäeva. Kui üldiselt tunduvad koolitused olevat vaid kogenud noorsootöötajate pärusmaa, siis see projekt tõotas vastupidist. Meil tekkis seltskond, kellega sai vaba aega veedetud aktiivsemalt kui mõnes noortevahetuseski. Veel toredamaks teeb koolituse asjaolu, et projekt on kaheosaline ning samade inimestega on võimalus Walesis uuesti kohtuda. Ei tasu peljata kodumaiseid projekte või koolitusi/seminare. Iga projekt on eriline ja annab võimaluse uute inimestega kohtumiseks!

Eleri Paatsi






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Training course "You CREATE - Coaching, Empowering and Activating!" in Spain

Training Course in Turkey

Noortevahetus "Face to Face" Eestis